QUI SOM?

 

Què fem a Pell de Ceba i per què hem triat aquest nom?

Fragment d'una entrevista realitzada per @llavorsiarrels al Juliol del 2020.

%25E2%259C%25A8Qui%2520Som%253F%25E2%259

Com una ceba ens anem protegint amb capes al llarg de la vida, allunyant-nos del nostre nucli, que és on es troba la nostra essència.


Normalment és amb l'arribada dels fills on es desperten els fantasmes, les pors, les ganes de fer-ho diferent, o de seguir amb força als nostres pares... Col·lectiu Pell de Ceba, proposa un espai de reflexió, assessorament i recursos per una maternitat i paternitat conscient. Per anar traient capes i trobar el camí cap a la nostra essència, per gaudir de la parella i la família (tingui l'estructura que tingui) des d'una relació sana.


Col·lectiu Pell de Ceba som l'Helena i el Rubén, som parella, formem una família enllaçada amb els nostres fills. Som educadors des de fa més de quinze anys a escoles vives i actives, terapeutes gestàltics i sistèmics, de parella i família. 

Oferim assessorament i acompanyament en el procés d'unió de la família enllaçada, i en dificultats relacionades a aquestes noves estructures familiars.

Acompanyem processos de separació conscient, mirant el benestar de tots els membres de la família.

Oferim també assessorament pedagògic a mares i pares en la seva criança.

Realitzem les Sessions al barri de Gràcia (Barcelona) o online
 

pell%20de%20ceba_NEGRE_edited.png
 

Col·lectiu Pell de Ceba

%E2%9C%A8Qui%20som%3F%E2%9C%A8Helena%20P
%25E2%259C%25A8Qui%2520som%253F%25E2%259
pell%20de%20ceba_NEGRE_edited.png

Helena Perez Izquierdo

Directora Pedagògica, Educadora i Gestora de L'Escoleta dels Encants, Terapeuta Gestalt Infantil reconeguda per la AETG (Assosiació Espanyola de Terapia Gestalt). Terapeuta Sistèmica familiar i de parella.


Vaig rebre una educació un xic alternativa i un pèl revolucionària en el temps de la meva infantesa, basada en la pedagogia Waldorf, Montessori, Freinet i l'educació activa, en una Escola del CEPEPC, que ha marcat la meva manera d'entendre l'acompanyament, respectant els ritmes i processos vitals de cada persona.
En la meva edat adulta he seguit aquest camí buscant alternatives formatives, centrant-me en l'acompanyament emocional, a través de la Teràpia Gestalt, la Pedagogia Sistèmica, les Constel·lacions Familiars, Comunicació NoViolenta.

La meva maternitat, fa catorze anys, va portar de la mà descobertes i oportunitats meravelloses també en l'àmbit laboral, començant per treballar com educadora en un dels primers projectes d'educació lliure de Barcelona. Anys després l'Escola dels Encants em va contractar per dissenyar un nou projecte pedagògic a l'Espai del Migdia, més afí amb la línia pedagògica de l'escola. Vaig treballar-hi durant anys com a coordinadora pedagògica. El meu camí va continuar com a educadora en projectes relacionats amb la criança respectuosa i a escoles de nova creació donant assessorament pedagògic a l'espai del migdia. Paral·lelament treballant al Departament Cultural i Pedagògic del CaixaForum, durant disset anys, creant i facilitant tallers de dansa i art per infants.


Em considero una educadora experiencial, amb un recorregut de més de vint anys, he après de la vida, del fer en la pràctica, de l'aprendre observant als infants i treballant amb grans educadores i educadors pioners i referents en l'Educació lliure o viva com la coneixem actualment.

Fa quatre anys em van oferir agafar el relleu de l'Escoleta dels Encants. Em sento profundament agraïda i privilegiada per aquesta oportunitat.
Actualment sóc la Presidenta de l'Associació l'Escoleta dels Encants, directora pedagògica, educadora i gestora de l'Escoleta.
Compagino la meva dedicació a l'Escoleta, amb sessions de Moviment Creatiu i Psicomotriu, formacions i assessorament pedagògic a professionals de l'educació, acompanyament emocional i pedagògic a famílies en la seva maternitat i paternitat, i a famílies reconstituïdes per facilitar el procés d'unió i establiment de la nova estructura.
 

pell%20de%20ceba_NEGRE_edited.png

Rubén Rodríguez García

Treballo com a mestre d'infantil i de primària, terapeuta sistèmic, facilitador de tallers i espais basats en els principis de l'Educació Creadora, formador de professionals en educació viva, narrador d'històries, bussejador de les relacions de gènere. En l'actualitat cursant la llicenciatura de psicologia.

L'any 2006 va néixer a Granada el meu fill Ginés. Aquella va ser la primera fitxa de dominó que va caure i que va provocar un moviment inercial que dura fins al dia d'avui i que va fer que m'endinsés a la criança respectuosa, l'educació viva, i els processos psico-emocionals-espirituals. Primer en els propis processos, i més tard en la idea de poder acompanyar els processos aliens.
Un procés d'aprenentatge i integració, que igual que la respiració, ha anat de dins a fora, i de fora a dins. És a dir: que puc fer per mi? i arran d'això, que puc oferir a lxs altre?, i arran d'això, que puc fer per mi?... En aquest esdevenir creatiu-formatiu, s'han succeït experiències i persones que han deixat una petjada profunda en el meu èsser.


Totes aquestes vivències i experiències m'han ofert la visió que la vida és una cosa apassionant, i que els descobriments que cada persona pot fer sobre la seva pròpia naturalesa són pràcticament infinits.

 

Coordinador d'infantil durant cuatre anys a l'Escola Viva "Cooperativa integral el Roser"