QUE OFERIM?

Vivència d'una mare després d'una sessió individual:

Resumint en unes frases:

La sessió amb Pell de Ceba va ser inspiradora. Em va fer veure les coses des d'una perspectiva diferent i em va donar moltes eines, no només per continuar teixint la relació amb la meva filla, si no també moltes eines per poder fer treball personal. l'Helena i el Rubén son una parella única de professionals i entre ells de seguida em vaig sentir segura, recolzada i valorada. Parlen des de l'experiència i des de l'amor i em vaig emportar de la sessió molt m´res del que esperava i cercava. La recomanaria a tothom.

Opinió d'una parella després de participar a ViuCriança:

Nos ha parecido una maravilla, nos hemos sentido comprendidos y acompañados en todo momento. Hemos sentido que nuestras dudas son normales y que lo que hacemos está bien. La estructura nos ha parecido muy dinámica, divertida y habeis conseguido que todos mostremos nuestros sentimientos sin miedo y sin pudor. Hemos conectado con el resto de personas del grupo y hemos tenido momentos increibles.

Lo recomendamos al 100%. Helena y Rubén son unos profesionales increibles, consiguen ponerse en tu piel y comprenderte y ayudarte en todo momento. Además de que son un gustazo de personas. Todos necesitamos ir sacando nuestras capas y ellos consiguen hacerlo de la manera más dulce.

Vivència d'una participant en una formació en Educació Viva

Aquesta formació m'ha donat una empenta per veure que és possible el canvi educatiu, i que es pot canviar des de les petites coses, en la teva manera de relacionar-te amb els infants.

M'he quedat amb ganes de més. 

Gràcies Rubén i Helena. 

   
PARELLES

 

MATERNITAT I PATERNITAT CONSCIENT

Des de Col·lectiu Pell de Ceba, us volem oferir, ViuCriança, un cercle de creixement familiar.

Una proposta formativa de treball pedagògic i terapèutic amb el focus a les famílies i basat en les eines del treball sistèmic, dinàmiques Gestalt, Moviment creatiu i psicomotriu, i en la nostra experiència com educadors en projectes d'educació viva, com a parella, i com a pare i mare.

Les sessions ens serviran per investigar i aprofundir en diferents aspectes teòrics i pràctics relacionats amb la criança dels/les nostres fills/es, i en el treball personal de cadascú/una.

Aquest treball el realitzarem mitjançant dinàmiques vivencials i corporals que ens permetin portar al cos tot allò que sorgeixi des de la ment, ja que quan vivenciem en el cos un estat emocional, deixant-lo fluir en un context de cura, es produeixen noves connexions neuronals que faciliten el fet que es generin canvis autèntics.

A través d'un canvi personal des d'un treball amb un/a mateix/a, donarem cabuda al fet que es generi un canvi autèntic en l'acompanyament dels nostres fills i filles.

La temàtica de cada sessió estarà preconfigurada i a la vegada, sempre hi haurà espai per poder compartir vivències i necessitats particulars amb tot el grup.

 

Tractarem temes com l'acompanyament emocional, els conflictes, els límits com i quan posar-los, mirarem l'ordre sistèmic a la parella i a la família per gaudir d'unes relacions sanes i en harmonia.

Sessions individuals

Treballem amb una mirada sistèmica que permet incorporar tot allò que l'individu o la parella porta a la relació,

Demanar informació o cita

Sessions de parella

ViuCriança

Cercle de creixement

familiar

Amb el format de cercle, portem allò que vivim a nivell particular, a l'àmbit comunitari.

Ens serveix de mirall i de plataforma de treball. En lo comunitari tot es redimensiona i pren mides més humanes.

Demanar més informació

treballem amb AFAs

i amb grups oberts. 

Demanar informació o cita

FAMÍLIES
(noves estructures)

ACOMPANYAMENT A FAMILIES ENLLAÇADES O RECONSTITUÏDES
 

Una família enllaçada és aquella en la que un o els dos membres de la parella aporten un fill/a la relació.

El procés conscient de creació d'una família enllaçada, és una feina d'artesania, que s'escapa fora del temps, fora de l'espai de cada unx, fora de límits, recomanacions i patrons.

 

És una oportunitat, una alegría, un dolor i una confluència.

Poder cedir espai al nosaltres, situant alhora el jo en un lloc sà, poder cuidar dels nostrxs nenxs interiors sense llançar aquesta responsabilitat a ningú, poder prendre el lloc que cada unx mereix i atorgar a lxs altres el lloc que els pertany.

Revisar patrons heretats, automatismes, veritats absolutes, i creences fermament assentades en la base dels nostres fonaments.

Crear una família des d'un estat de consciència i obertura, tingui aquesta l'estructura que tingui, vol dir resignificar el llenguatge, resignificar les emocions, resignificar la nostra pròpia imatge. És un procés de gestació i part, que mitjançant un trànsit catàrtic, dóna pas a la vida i ens permet arrelar i alimentar-nos del substrat que estava aquí exclusivament per a nosaltres.

Creem la nostra família tal com podem fer-ho a cada moment.

És un procés lent, que ens implica a tots els nivells, i que no ens deixa indiferents.

Creem la nostra família i alhora, ens reconstituïm nosaltres mateixxs, ens resignifiquem i ens reubiquem.

Sessions individuals

Treballem des del joc, sense judicis ni interpretacions.

 

Aquesta és l'eina principal que tenen els infants per assimilar i incorporar la realitat que els envolta.

Demanar informació o cita

Demanar informació o cita

ESCOLES

i PROFESSIONALS

 

XERRADES

Des de la nostra pràctica i la nostra experiència oferim una sèrie de xerrades que poden servir com introducció a l'acompanyament respectuós, i com a punt d'inici per començar a  generar un canvi de mirada.

Aquestes xerrades estan dirigides tant a families, com a professionals de l'educació, i els temes sobre els que tracten son els següents: 

 • ACOLLIDA I ADAPTACIÓ. Acompanyament d'aquest procés a l'escola.

 • LÍMITS. Quins, com i quan posar-los.

 • EL CONFLICTE com a oportunitat 

 • MIRADA SISTÈMICA a l'escola i en l'acompanyament.

 • EL BOLQUER no es treu, es deixa.

 • AUTORREGULACIÓ I AUTONOMIA en els processos:

  • motrius 

  • d'alimentació

  • control d'esfínters

  • regulació de la temperatura

  • son

  • emocional

  • connexió amb els interessos personals.

 • PAPER DE L'ADULT en l'acompanyament​

 • RELACIÓ I COMUNICACIÓ entre les diferents entitats educatives i d'acompanyament (família, escola, lleure, extraescolars)

 • CONFLICTES ENTRE GERMANXS

 • ACOMPANYAMENT DE LA RÀBIA I DE LA FRUSTRACIÓ.

XERRADES per families i professionals de l'educació

Treballem amb una mirada sistèmica que permet incor

 

La duració de les xerrades serà d'entre 1'5 a 2 hores i serviran com a introducció a l'acompanyament respectuós.

Demanar informació o cita

FORMACIÓ I ASSESSORAMENT PEDAGÒGIC A ESCOLES I PROFESSIONALS DE L'EDUCACIÓ

Al llarg de la nostra experiència professional, hem pogut, experimentar l'educació viva des de diversos punts de vista, la maternitat i la paternitat, l'àmbit del lleure, l'àmbit de l'educació formal i en projectes d'educació lliure i educació viva. Cadascun d'aquests aspectes té la seva particularitat, i es troba íntimament relacionat amb la resta. La nostra aposta és per una educació i un acompanyament de 360º, que pugui tenir en compte, la família, l'escola i el lleure integrant tots els aspectes. Una aposta per la coherència i també per la diversitat. És per això que seguint amb la metàfora que dóna nom a aquest col·lectiu, entenem que el nen/a es troba al centre de la ceba, com a essència, i que les capes que l'envolten (família, escola, societat, humanitat), donen un cos i una forma concreta a cada nen/a, i que tot allò que conforma aquest ésser, ha de tenir lloc i cabuda, i ha de ser tingut en compte en l'acompanyament. Aquest és el nostre punt de partida, i amb diferents eines tractem des d'aquesta perspectiva l'acompanyament individual i grupal, incloent-hi temes com:

 • Etapes evolutives

 • Espais com a eines educatives (ambients, configuració dels espais, lliure moviment...)

 • Acompanyament emocional

 • Límits com i quan posar-los

 • El conflicte com part de la vida

 • Documentació

 • Moviment i Psicomotricitat

 • Pedagogia sistèmica a l'escola

 • Contes, històries i llenguatge 

 • Recursos pedagògics

Formació i assessorament en Educació Viva

 

 

Xerrades

Demanar més informació

Claustres de professorat 

Lleure

Temps del Migdia

 

Grups oberts

Demanar informació o cita