COM TREBALLEM?

 

MIRADA SISTÈMICA

La mirada sistèmica és una eina que ens permet accedir i aprofundir en les situacions, des d'una perspectiva amplia i inclusiva, i que ens possibilita veure a l'individu i treballar amb ell/ella com a part integrant d'un o diversos sistemes humans, com ara: la família, la societat, l'entorn laboral, l'escola, el grup d'amistats, etc...
Això suposa un fet revolucionari, que permet d'una manera molt fluida, retornar a cada part del sistema el seu lloc natural, i a la vegada, que cada part del sistema pugui reconèixer i honorar el lloc propi i el dels altres. 
Accedir al teu lloc, i que cada peça prengui el seu lloc, fa que retorni l'harmonia i l'equilibri en la gran simfonia que és la vida, i que cada nota i cada silenci formi part d'aquesta peça que ens toca ballar.
Si voleu aprofundir en aquesta eina, us deixem aquí un parell de links, i a l'apartat de recursos trobareu bibliografia i pel·lícules sistèmiques. Un del nostre mentor, el Joan Corbalán, i l'altre de l'associació MES (moviment educatiu sistèmic) amb la que col·laborem recentment.
Joan Corbalan
MES
pell%20de%20ceba_NEGRE_edited.png
 

Mirada Sistémica

 
gestalt.jpg

GESTALT

pell%20de%20ceba_NEGRE_edited.png
Emmarcada dins de la psicologia humanista, la psicoteràpia Gestalt, ens ofereix eines valuoses de treball corporal, de cura del nen/nena interior, de connexió amb la capacitat creadora i expressiva, en definitiva de connexió i reconeixement d'un mateix/a.
La vessant infantil de la psicoteràpia Gestalt es basa a crear ambients de confiança, amb riquesa de possibilitats, vinculades al món emocional-relacional, expressiu-creatiu, simbòlic i corporal, per tal d'oferir a l'infant l'opció de practicar amb diferents situacions i rols, l'opció d'encertar i d'errar, de caure i aixecar-se, amb un acompanyament proper, absent de judici i sense pretensió d'arribar a una fita preestablerta. 

Aquesta feina amb l'infant habitualment va acompanyada d'una feina paral·lela amb la família. Des de la mirada sistèmica és contempla l'individu dins del seu sistema, observant el lloc que ocupa en ell i  les relacions que s'estableixen.  

Així doncs el treball terapèutic estarà dividit en sessions individuals amb l'infant, sessions només amb els pares, i sessions de tota la família.  Acompanyant així a tota la família a retrobar el benestar emocional i l'equilibri familiar. 

Teràpia de joc

Psicoteràpia Gestalt Infantil

 
cnv.jpg

COMUNICACIÓ NO VIOLENTA

La nostra pràctica pedagògica de més de 10 anys, les nostres formacions en acompanyament emocional, formació en Comunicació NoViolenta, el Camino de l'Elder, i la nostra participació en projectes comunitaris que funcionaven sota el paraigua del paradigma sociocràtic, ens han portat la perspectiva teòrica i pràctica de la necessitat d'un canvi en la forma i en el fons del fet comunicatiu. No només envers als infants, sinó envers els adult@s, i sobretot envers nosaltres mateix@s.
En aquest sentit, la proposta de la Comunicació No Violenta, creada per Marshall Rosenberg,  ha suposat per nosaltres una eina d'incalculable valor i ens ha ofert la possibilitat de treballar en l'àmbit personal, de parella, de família, i professional.
El fet de poder fer un exercici d'autoempatia per reconèixer estats emocionals i necessitats, per poder expressar peticions clares i plausibles, i per poder reconèixer com a vàlides i importants els estats emocionals i  les necessitats dels/les altres, és un fet revolucionari en l'àmbit interpersonal i intrapersonal.
Us compartim un parell de links per si voleu aprofundir en aquesta pràctica tan nodridora, i a l'apartat de Recursos trobareu bibliografia específica de la Comunicació NoViolenta i la criança.
 
Asociación para la Comunicación No Violenta
Center for Nonviolent Comunication (Marshall Rosenberg)
pell%20de%20ceba_NEGRE_edited.png

Comunicació No Violenta

 
educacion viva.jpg

EDUCACIÓ VIVA

L'Educació Viva comprèn un ampli ventall d'implicacions teòriques i pràctiques, ja que el punt de partida és veure a l'individu com un ésser unificat, i no fraccionat. Això comprèn que els acompanyants en Educació Viva, tenim cura de totes les parts de cada individu:
 • Física i motriu
 • Emocional
 • Relacional
 • Cognitiva i intel·lectual
 • Expressiva i creativa
 • Sistèmica
Aquesta perspectiva sobre les persones, ens ha fet canviar la mirada sobre el fet educatiu, fa més de deu anys que estem immersos en aquest món tan gratificant i tan ple de possibilitats. Alguns dels nostres referents al llarg de tants anys, amb els qui ens hem format, i amb els qui hem compartit incerteses i descobriments són:​
 • Rebeca i Mauricio Wild
 • Evania Reichert
 • Lara Giménez
 • Jordi Mateu 
 • Miguel Castro i Vega Martín
 • Marcel Bosch
pell%20de%20ceba_NEGRE_edited.png

Educació Viva

cuentos.jpg

EDUCACIÓ CREADORA

Beure de la font de l'educació creadora, ens ha aportat la perspectiva de les condicions necessàries perquè la nostra capacitat creadora i expressiva es desenvolupi, a través d'una de  les eines més importants de les que disposem com éssers humans.
Aquestes condicions són:
 • Espais lliures de judici.
 • Rol de l'acompanyant com assistent dels processos de la persona acompanyada.
 • Heterogeneïtat dels grups de treball
 
Una altra perspectiva que ens ha aportat és la de la riquesa que ens brinden els contes tradicionals i la tradició oral a l'hora de poder crear espais de treball a nivell simbòlic, tant per infants, com per adult@s.
Si vols més informació sobre l'Educació Creadora, pots visitar els següents links i l'apartat de Recursos de la nostra pàgina on trobaràs bibliografia.
 
Arno Stern.
Diraya.
pell%20de%20ceba_NEGRE_edited.png
 

Educació Creadora